Különvélemény

A negatív érzések országa

2017. március 18. - Túlélő ...

Napjaink társadalma egyre inkább az utálatra, gyűlöletre és a negatív érzésekre épül. Hétköznapjainkban sokan utáljuk a munkánkat, a főnökünket, a kollégáinkat és a milliónyi kompromisszumot, amire rákényszerülünk. Utáljuk azt az idiótát, aki elénk vág a keresztutcából (munkába menet), utáljuk a tanárt, aki igazságtalan a gyerekünkkel, utáljuk a kelletlen boltost, aki tojik a fejünkre ahelyett, hogy kiszolgálna bennünket, utáljuk a szomszédot (vagy annak a szomszédját), aki hétköznap éjjel is bömbölteti a TV –jét, a mestert, aki jó megvág bennünket, amikor kihívjuk valamit megjavítani, a tüntetőket, akik akadályoznak bennünket a közlekedésben, a bicajosokat, akik elállják az utat, a másik autó tulajdonosát, aki úgy parkol, hogy mi már ne férjünk el … és utáljuk azokat, akik gyűlöletére a kormány kér bennünket; ... hiszen azt mondják nekünk, hogy:

  • - ellenségeink a liberálisok
  • - ellenségeink a szocik
  • -ellenségeink a migránsok
  • - ellenségeink az ellenzéki pártok
  • - ellenségeink a civilek 
  • - ellenségeink az amerikai demokraták
  • - ellenségeink a muszlimok, buddhisták, ateisták, pirézek
  • - ellenségeink Soros György emberei
  • - ellenségeink a brüsszeli vezetők
  • - ellenségeink a zsidó nagytőkések
  • - ellenségeink a nemzetközi pénzvilág tagjai
  • - ellenségeink a szlovákok és románok (szinte minden szomszédunk)
  • - ellenségeink az EU baloldali és liberális képviselői
  • - ellenségeink a munkakerülők és segélyekre szorulók
  • - ellenségeink a tiltakozó tanárok
  • - ellenségeink az aláírás gyűjtők, népszavazást akarók
  • - ellenségeink a másként gondolkodók
  • - ellenségünk a transparency international
  • - ellenségünk minden honlap, blog és portál, amely kritizál

Ellenséggé és utálat tárgyává válik lassan minden más ember, mintha a mai Magyarország lassan a mizantrópok földjévé válna. Közben meg „divatos” a keresztényi, konzervatív, hagyománytisztelő értékrend, megbocsátással, szeretettel, felebaráti érzésekkel. Csak én látok itt némi ellentmondást? Vagy valóban ambivalens világban élünk? Jó ez így vajon? Nem mennénk többre inkább a megértéssel, elfogadással, józansággal, türelemmel és tárgyilagossággal? Politikai oldaltól függetlenül.

A statisztikák szerint Magyarországon a legtöbb az öngyilkos, a rákos, a depressziós és az alkoholista. Lehetséges, hogy létezik összefüggés életmódunk, folytonos gyűlölködésünk és a rengeteg negatív jelenség között? Vagy normális, hogy mi vagyunk a világ legpesszimistább nemzete? A daganatos betegségek, a depresszió, az alkoholizmus és a pesszimizmus valahol egy tőről fakadnak. Mind a folytonos gyűlölködés a harag, az utálat és a szorongás következményei. Szakemberek, orvosok, pszichológusok szerint is.

Egy biztos: ha nem csak túlélni akarjuk saját korunkat, hanem boldogok is szeretnénk lenni, akkor változtatnunk kell(ene), ... a szokásaink dacára, a hétköznapi frusztrációink dacára és a kormányzati felszólítások dacára. Önmagunkért, életünkért, jövőnkért! Ez az én ellenvéleményem arról, amit magam körül látok a mai Magyarországon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonvelemenyunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1912348019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2017.03.19. 18:49:30

"Csak én látok itt némi ellentmondást? Vagy valóban ambivalens világban élünk?"

Abszolút.
Az igazi hatalmasok tán csak annak örülnének jobban, ha valami módon megtudnának fosztani minket az érzésektől, az érzékelésről, és egy olyan társadalmat tudnának felépíteni, amelyben droidok lennénk mindannyian, és feltétel nélkül követnénk a felsőbb utasításokat.
Ez még nagyon messze van, még nem lehetséges megvalósítani korunkban, akkor tehát mi marad helyette?
Az érzések.
Szeretet és gyűlölet.
Nem kérdés, melyik a jobb, az ellenségkép vízióval egyfajta elköteleződés alakul ki azokkal, akik hasonlóan vélekednek.
Sokkal könnyebb a gyűlölködő embert manipulálni, mivel csak folyamatosan fent kell tartani benne a harci kedvet, és a "közös" ellenség fegyverbe szólítja újra és újra a híveket, vagy a zárkózottabb embereket.
Minél jobban elutasító, annál jobb a hatalmat gyakorló embereknek.
Az ellenpólus az elfogadásról szól.
Akik ezt vallják sokkal nyitottabbak a másik ember irányába, több mindenre hajlandóak ha kompromisszumkényszerre kerül sor, több az empátia, ezáltal elfogadóbbak minden ember, és minden társadalmi berendezkedés iránt.
Ebben csak annyi a veszély, hogy a jelenlegi világ nem érett meg erre még, és teljesen felesleges addig ezt erőltetni, amíg a gyűlölködők (populisták, radikálisok, stb) vissza tudnak élni ezzel, és pillanatok alatt a másik oldal erőssége, a gyengesége is lesz egyben.

Megakadt a szemem az előző írásodon címén, amelyben a nihilizmus kontra hitet fejtegeted.
Volt benne egy idézet: Kételkedve jutunk el az igazságra.
Ebben is mint az írásban ott van a lényeg.
Az állandó kételkedés amelyben éljük mindennapjainkat, vajon hasznunkra válik vagy sem?
Sokak szerint igen.
Többnyire azok szerint, akik magányosan és szeretet nélkül fogják tengetni idősebb napjaikat, de még lesz idejük és erejük egy kiadós slejmet megereszteni a másik fél felé.
Meg se próbálja a hatalom ezeket az embereket a bennük felgyülemlett sok negatív tapasztalattól és életérzéstől megszabadítani.
A könnyebbik utat választották, és emiatt lesz csúfos a bukások.
Mikor?
Mikor a másik oldal felismeri végre, hogy köpködésre nem lehet köpködés a válasz.
Vannak biztató jelek, de még a kutya se figyel oda ezekre.

fénycsepp 2017.03.19. 18:50:04

Majd ha bevezetik a gyűlölködés adóját, akkor majd kimegyünk tüntetni :D

Jakab.gipsz 2017.03.19. 18:50:44

Külön véleményem szerint az általad felsorolt gitt-egyletek azt szeretnék elérni, hogy mi magyarok úgy gondolkodjunk és viselkedjünk, hogy ők jól érezzék magukat a mi hazánkba.
Csakhogy van egy aprócska akadálya ennek a törekvésnek, mi magyarok már akkor írásos alkotmányos jog-államban éltünk ezen a földön, amikor ezek a kis csapatok még csak makogni tudtak, gondolkodás és írás helyett, esetenként nem léteztek.

Következtetés képen, talán ha változtatni szeretnénk, az első három írott alkotmány társadalmakra gyakorolt hatását vizsgáljuk meg, talán előrébb tudnánk jutni. Azaz az angol Magna Karta-át, a magyarok Arany bulla-ját, és az Egyesült Államok Alkotmányát. és ezeknek a műveknek az utókorra gyakorolt hatását, éspedig a humán antropológiai hatásait.
Ugyanis a felsorolt művek nem előzmény és főleg nem véletlenül születtek meg, hanem azért, hogy a következő nemzedék is kiszámíthatóan és megbízható társadalomba élhessen, ezért a társadalomra kifejtett hatásaikat letudjuk tesztelni.

Továbbá azt is gondolom, hogy az általad felsorolt 19 féle érzületű szemlélet módnak meglehetősen körülményes egyaránt megfelelni, kedvére tenni, egy alkotmányos jog-államban, amely hiányát számunkra felrovod.

illaim 2017.03.19. 18:50:46

Csak írogass ilyen blogokat aztán majd Te is jó ellenség leszel! :-))

Túlélő ... 2017.03.19. 19:05:55

Nem vagyok hajlandó megjelentetni fröcsögő, propagandát szolgáló troll-szövegeket. Bocs! Persze most lehet anyázni, meg azzal jönni hogy nem vagyok demokrata de akkor is ez van! Sorry.

Spacechik77 (törölt) 2017.03.19. 20:15:53

Ezzel ellentétben imádunk dudálni, mindig és mindenhol akár lakóövezeten belül is, egyenesen a zebrán várakozó népek képébe, csak azért is felhívni a figyelmet, hogy a másik hibázott! Persze van fékünk is, de a duda sokkal hatékonyabb! A gázpedállal kombinálva pedig legyőzhetetlenek leszünk! Imádunk továbbá egymást eltiporva az újonnan nyíló kasszához rohanni, mintha az életünkért rohannánk, jobbra-balra ki sem nézünk, szigorúan kerülve a szemkontaktust, ezután jó szorosan a másik nyakára állni, hiszen így valószínűleg gyorsabban érünk célba, és győzünk! Csak a lúzerek engedékenyek, egy célratörő ember mindig könyökkel törtet előre, nem igaz? Miért is viselkednénk másképp egy szociális közegben, hisz ott van nekünk a Facebook, meg az Insta, azzal simán kipipálhatjuk szociális mivoltunkat! Imádunk továbbá egy sávos úton, kanyarodó sávból jobbról előzni, mit nekünk a többi ember! Nem férünk be, de mi akkor is betuszkoljuk magunkat a reggeli csúcsforgalom kellős közepette, hisz erőszakos kormányráhúzásból diplomáztunk mind! Ha csak egy kocsival jutunk előrébb az is valami, és ismét győztünk! Az utánunk következő 120 autóst fékezésre kényszerítjük, ne adj isten miattunk bennragad a kereszteződésben? Kit érdekel? A hozzám hasonló felsőbbrendű győztes egyéniségek majd úgyis jól ledudálják! Éljen a testvériség! Éljen a MAGYAR!

gmihaly621 2017.03.19. 20:16:09

Erről az a vicc jut eszmbe, amikor a súlyos betegnek elmondja az orvos, hogy melyik lelete miért is rossz. A riadt beteg kéri az orvost, hogy mondjon már valami pozitívat is. Az orvos pedig így szól: Jut eszembe, az AIDS-tesztje pozitív. Mási viccpoén: "Ne sírj Pistike, nem is vagy kockafejű !"

Jazo 2017.03.19. 20:16:21

A kormány azt utál akit akar, de egy bizonyos IQ szint fölött a propaganda nem működik.

Amúgy önvizsgálatra is alkalmas a téma. Aki már reflexből mindent utál amit a kormány mond vagy tesz, vagy épp fordítva, azt gondolja hogy a kormány mindent jól csinál, az már elbukott. Kvázi "vallási" fanatikussá vált és az érvek helyett az érzelmei vették át az irányítást.

Túlélő ... 2017.03.19. 20:35:04

unionista, FideSSBérenc, MutánsJane, Dradnaught, midnight coder, SpiS, röf, végsőkig hiszterizált, Skankhunt42.

.... Köszönjük konstruktív hozzászólásaitokat!

:)

unionista᠋ (törölt) 2017.03.20. 16:39:51

@Túlélő ...:
18-as választások adják meg a politikai választ. a nép kimondja verdiktet.

gmihaly621 2017.03.20. 20:02:35

"Dehogy testvér a magyarhoz a világ,/Ellensége minden ember, akit lát" (Petőfi: A székelyekhez. Más: "Európa csendes (?)"

Sprickoló Tömegek 2017.03.23. 23:11:46

Ebből az derül ki, hogy a szivárványfasiszta inkább hajlandó hinni valamiféle mindenütt jelen lévő, minden ellen irányuló "gyűlöletben", mintsem megpróbálja felfogni, miért utálja őt a világ.

Master. 2017.04.11. 23:53:59

@Sprickoló Tömegek: ... nem a világ édes egy öcsém. Csak Orbán és az őt szolgaian követő 1,5 millió. :-)

Sprickoló Tömegek 2017.05.19. 16:33:43

@Chris Kyle: Az orbánozás is egy jellemző kórtünet.

Különvélemény.. · http://kulonvelemenyunk.blog.hu/ 2017.07.22. 17:18:57

@Túlélő ...: mindig megjelennek hasonlók, de legalább némelyikkel lehetséges a konstruktív vita.

Túlélő ... 2017.07.22. 17:19:58

@Különvélemény..: nagyon kevés olyan akad, akivel valóban értelmes diskurzus folytatható.
süti beállítások módosítása